open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

УХВАЛА

26 квітня 2024 року

м. Київ

справа № 450/1010/21

провадження № 51-2146ск24

Суддя Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду ОСОБА_1 , розглянувши матеріали провадження за касаційною скаргою засудженого ОСОБА_2 на вирок Львівського апеляційного суду від 02 квітня 2024 року,

встановив:

Верховний Суд колегією суддів Третьої судової палати Касаційного кримінального суду ухвалою від 24 квітня 2023 року відкрив касаційне провадження за вказаною касаційною скаргою.

У зв`язку із зазначеним необхідно витребувати матеріали кримінального провадження, надіслати копію ухвали про відкриття касаційного провадження учасникам судового провадження разом з копією касаційної скарги, інформацією про їхні права і обов`язки та встановити строк, протягом якого можуть бути подані заперечення на касаційну скаргу.

Крім того, ОСОБА_2 порушив питання про зупинення виконання вироку Пустомитівського районного суду Львівської області від 11 жовтня 2023 року та вироку Львівського апеляційного суду від 02 квітня 2024 року.

Обґрунтовуючи клопотання, засуджений вказує, що на його утриманні перебуває неповнолітній син, вихованням і розвитком якого займається лише він. Крім того, зазначає, що він доглядає за своєю матір`ю, яка є особою з інвалідністю 2 групи та потребує сторонньої допомоги; під час здійснення провадження в судах попередніх інстанцій сумлінно виконував свої обов`язки; продовжує працювати та відшкодовує потерпілим моральну шкоду.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 430 КПК суддя-доповідач протягом десяти днів після відкриття касаційного провадження без виклику сторін кримінального провадження вирішує питання про зупинення виконання судових рішень, які оскаржуються.

Так, перевіривши вказані вище обґрунтування засудженого ОСОБА_2 , однак не вирішуючи наперед питання щодо обґрунтованості чи необґрунтованості доводів касаційної скарги, Суд не вбачає підстав для задоволення клопотання, оскільки наведені обґрунтування, які, зокрема зводяться до відомостей про його особу, сімейних обставин, та тверджень про вжиття заходів для відшкодування шкоди, не є такими, що вимагають зупинення виконання судових рішень, а відкриття касаційного провадження не є безумовною підставою для зупинення виконання оскаржуваних судових рішень, що набрали законної сили.

Керуючись ч. 1 ст. 430 КПК, суддя

постановив:

Клопотання засудженого ОСОБА_2 про зупинення виконання вироку Пустомитівського районного суду Львівської області від 11 жовтня 2023 року та вироку Львівського апеляційного суду від 02 квітня 2024 року залишити без задоволення.

Витребувати з Пустомитівського районного суду Львівської області матеріали кримінального провадження (справа № 450/1010/21) стосовно ОСОБА_2 .

Надіслати копію ухвали про відкриття касаційного провадження учасникам судового провадження разом з копією касаційної скарги, інформацією про їхні права і обов`язки та роз`яснити їх право подати заперечення на касаційну скаргу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 118651186
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку