open Про систему
  • Друкувати
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
  • Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати
emblem
Єдиний державний реєстр судових рішень

Справа № 308/4996/23

1-в/308/141/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02 травня 2024 року м. Ужгород

Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області в складі:

головуючої судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в місті Ужгороді подання провідного інспектора Ужгородського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_3 про звільнення від покарання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що проживає за адресою: АДРЕСА_1 , призначеного вироком Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 20.04.2023 року, у зв`язку із закінченням іспитового строку,

В С Т А Н О В И В:

Вироком Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 20.04.2023 року (справа№ 308/4996/23)затверджено угодупровизнаннявинуватості,укладену17.04.2023 року між прокурором Ужгородської окружної прокуратури ОСОБА_5 та обвинуваченим ОСОБА_4 , за участі захисника ОСОБА_6 , у кримінальному провадженні, внесеному в Єдиний реєстр досудових розслідувань за № 12023071170000121 від 13.02.2023 року. ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України, та призначено йому покарання: за ч. 3 ст. 246 КК України у вигляді позбавлення волі строком на 3 (три) роки. На підставіст. 75 КК України звільнено ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,від відбуванняпокарання увиді позбавленняволі звипробуванням,якщо вінпротягом 1 (одного) року іспитового строку не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього судом обов`язки. Відповідно до п. п. 1, 2 ч. 1 ст. 76 КК Українипокладено на ОСОБА_4 , наступні обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до відповідного уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи.

У поданні ставиться питання про звільнення засудженого ОСОБА_4 від покарання, призначеного вказаним вироком суду, у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Представник органу пробації у судове засідання не з`явився, при цьому в.о. начальника Ужгородського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Закарпатській області ОСОБА_7 надіслала до суду заяву, згідно з якою просить подання розглянути без участі представника Ужгородського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Закарпатській області, зазначивши, що внесене подання орган пробації підтримує в повному обсязі.

Засуджений ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, при цьому від нього до суду надійшла заява, згідно з якою просить розглянути подання без його участі, та звільнити його від відбування покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Дослідивши матеріали подання, суд вважає, що внесене подання підставне і підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно з ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Відповідно до положень ст. 165 Кримінально-виконавчого кодексу України іспитовий строк обчислюється з моменту проголошення вироку суду. Після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, за поданням уповноваженого органу з питань пробації звільняється судом від призначеного йому покарання, нагляд припиняється і засуджений знімається з обліку в зазначеному органі.

Беручи до уваги наведене та ту обставину, що встановлений іспитовий строк засудженому ОСОБА_4 закінчився та за період іспитового строку останній не вчинив нового злочину, до кримінальної відповідальності не притягувався, виконав покладені на нього обов`язки, суд дійшов висновку, що його слід звільнити від покарання у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Керуючись ст. 78 КК України, ст. 165 КВК України, ст. ст. 376, 537, 539 КПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Звільнити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від покарання у виді позбавлення волі строком на три роки, призначені йому вироком Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області від 20.04.2023 року (справа № 308/4996/23), у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом семи днів з дня її оголошення до Закарпатського апеляційного суду через Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області.

Суддя Ужгородського міськрайонного суду

Закарпатської області ОСОБА_1

Джерело: ЄДРСР 118776929
Друкувати PDF DOCX
Копіювати скопійовано
Надіслати
Шукати у документі
  • PDF
  • DOCX
  • Копіювати скопійовано
  • Надіслати

Навчальні відео: Як користуватись системою

скопійовано Копіювати
Шукати у розділу
Шукати у документі

Пошук по тексту

Знайдено:

Зачекайте, будь ласка. Генеруються посилання на нормативну базу...

Посилання згенеровані. Перезавантажте сторінку